150.000 bezoekers voor de Romanovs in de Hermitage

Tsaar Nicholas II en zijn familie, van links naar rechts: Olga, Maria, Nicholas, Alexandra, Anastasia, Alexey and Tatyana. 1914, Boissinas & Eggler / © GARF, State Archive of the Russian Federation via Hermitage Amsterdam

Vrijdagochtend ontving de Hermitage Amsterdam de 150.000e bezoeker voor de tentoonstelling ‘1917: Romanovs & Revolutie’. De expositie over het noodlottige einde van de Russische tsarenfamilie opende op 4 februari en heeft sindsdien al twee bezoekersrecords verbroken.

Nog tot 17 september zijn ruim 250 kunstwerken en objecten, waaronder films, foto’s, schilderijen en historische documenten, die het verhaal van de Romanovs vertellen in het museum aan de Amstel te zien. De objecten zijn afkomstig uit de Hermitage in St. Petersburg, het Russische Artillerie Museum en het Russische Staatsarchief in Moskou.

De Romanov tsaren worden op 7 oktober afgelost door de Hollandse meesters uit de Hermitage in St. Petersburg, voor deze gelegenheid omgedoopt tot de ‘oogappeltjes van de tsaren‘. De komende weken worden de schilderijen, waarvan sommigen meer dan 300 jaar niet in Nederland zijn geweest, door de KLM van Rusland naar Amsterdam gebracht.

Meer nieuws gerelateerd aan Hermitage Amsterdam.