Roel van Woerden interim zakelijk directeur Maritiem Museum

Per 1 maart 2018 zal Roel van Woerden de rol van interim zakelijk directeur oppakken bij het Maritiem Museum in Rotterdam. Hij volgt André den Braber op, hij zit sinds maart vorig jaar op die plek maar vertrekt om privéredenen. Van Woerden zal zolang zijn functie binnen de Raad van Toezicht neerleggen.

Roel van Woerden is al sinds 2014 lid van de Raad van Toezicht en dus nauw betrokken bij het Maritiem Museum. Tevens heeft hij jarenlang bedrijfskundige en bestuurlijke ervaring opgedaan. Van Woerden: “Mijn keuze om interim deze functie op me te nemen komt voort uit persoonlijk enthousiasme en groot gevoel van verbinding met het museum en de maritieme sector. De komende periode werk ik nauw samen met André om de continuïteit van de bedrijfsvoering te waarborgen.”

In de tussentijd vindt er een werving- en selectieprocedure plaats op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Deze zomer legt Frits Loomeijer na 12,5 jaar zijn directeursfunctie neer, hij is dan 65 jaar. Pas nadat er een nieuwe algemeen directeur is aangesteld zal zoektocht naar een nieuwe zakelijk directeur van start gaan.