Substantiële schenking voor Stedelijk Museum Schiedam

Stedelijk Museum Schiedam / Foto: © Daria Scagliola & Stijn Brakkee

Het Stedelijk Museum Schiedam heeft een schitterend kerstcadeau in ontvangst mogen nemen van het echtpaar Han en Wouter Altena-Boswinkel. Zo’n 400 werken die het museum al jaren in langdurig bruikleen heeft zijn nu geschonken, eerder doneerde het filantropische echtpaar al 1.100 werken de instelling. Sinds 1972 verzamelt het echtpaar vooral werk van Nederlandse kunstenaars als Jan Schoonhoven, Paul Damsté en Cees Andriessen.

Colin Huizing, senior conservator van het Stedelijk Museum Schiedam, vertelt dat dit een van de grootste particuliere schenkingen is aan een Nederlands museum in de laatste decennia. Han en Wouter Altena-Boswinkel waren onderwijzers en gepassioneerde kunstverzamelaars. In 1999 schonken zij 1.100 werken aan het Stedelijk in Schiedam op voorwaarde dat collectie bij elkaar zou blijven. Ook de werken die deel uit maken van de nieuwe schenking sluiten mooi aan op de bestaande collectie van het museum dat voor een groot deel uit moderne en hedendaagse Nederlandse kunst bestaat.

Dit bericht is gerelateerd aan Stedelijk Museum Schiedam.