Noordelijk Cultuurconvenant wordt morgen getekend

Minister Bussemaker

Morgen tekenen cultuurminister Jet Bussemaker en zeven bestuurders van noordelijke overheden het Cultuurconvenant Noord-Nederland. Dit zal plaats vinden in het Fries Museum.

Het convenant is tot stand gekomen uit uit het samenwerkingsverband ‘We The North’, waarin de drie noordelijke provincies en de steden Groningen, Leeuwarden, Emmen en Assen de krachten bundelen. Voor de activiteiten die hieruit voortkomen hebben de deelnemende partijen een gezamenlijk fonds van 600.000 euro, dit staat los van de eigen cultuurbudgetten.

De totstandkoming van het convenant is niet over één nacht ijs gegaan, de partijen zijn lange tijd met elkaar in onderhandeling geweest. Toen de minister zich vorig jaar achter de plannen schaarde werd zij met open armen ontvangen. Het Cultuurconvenant zou goed aansluiten op het landelijke cultuurbeleid en het noorden zou een koploper zijn met deze unieke regionale samenwerking. De Noordelijke cultuuragenda wordt dus ondersteund door de regio én het rijk.

Dit bericht is gerelateerd aan Fries Museum.